Trynwalden vergeet koploper pijn te doen; Kollum verpletterd ONT

Nieuws

Amateurvoetbal

REGIO – Er werd dit weekend alleen op zaterdag competitievoetbal gespeeld. Een dag later waren de velden dermate besneeuwd, dat voetbal onmogelijk bleek. Trynwalden vergat zaterdag koploper Viboa pijn te doen en verloor met 2-0. Bijzonder was de ruime en dikverdiende zege van Kollum op ONT: 6-1. Harkemase Boys kon geen vervolg geven aan de goede reeks en verloor met 2-1 van WHC.

Harkemase Boys liet het in Wezep vooral in de eerste helft liggen. In die fase was de thuisclub, getraind door Theo ten Caat, heer en meester en kwam het door twee rake inzetten van Ohzan Kardag verdiend op een 2-0 voorsprong. Na de thee herpakten de Boys zich enigszins. Invaller Jordy Van Wijk zorgde voor de aansluitingstreffer: 2-1. Verder liet de thuisclub het echter niet komen. Daardoor is Harkemase Boys terug in het rechterrijtje. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van de mannen van trainer Willem Brouwer.

Trynwalden ging op bezoek bij koploper Viboa en verloor met 2-0. Wie echter dacht dat de toekomstig Hoofdklasser een makkie zou hebben, kwam bedrogen uit. Trynwalden speelde met passie en kreeg via Nias Buisman en Piet Wessel Dijkstra tal van (counter)kansen. Uiteindelijk bleek de koploper over het meeste geluk te beschikken, en waren de druiven erg zuur bij de ploeg van trainer Gerrie de Boer.

BCV scoorde uit bij Blauw Wit’34 in Leeuwarden op cruciale momenten en won daardoor met 2-1. In de 46e minuut opende Peter Mank de score. De thuisclub – zeker niet minder- stelde twintig minuten orde op zaken en maakte door Jan Tijtsma gelijk. Het venijn zat echter in de staart. In de extra tijd bezorgde Pieter Sikkema de ploeg uit Bergum namelijk de drie punten.

’t Fean’58 verloor in Veenwouden met 2-1 van de gelijknamige thuisclub. De zege voor Veenwouden was dikverdiend. Alle doelpunten vielen overigens in het tweede bedrijf. Stefan Jan Sijtsma en Rinse Procee zetten de gastheren op een 2-0 voorsprong, beide keren na geknoei in de defensie van ’t Fean. Vlak voor tijd wist Mchimbwa Imani iets terug te doen: 2-1. Verder liet de betere thuisclub het echter niet komen.

Be Quick Dokkum ging op eigen veld met 1-0 onderuit tegen Wykels Hallum. De enige goal van de wedstrijd kwam op naam van Andre Polet. Slechts in de slotfase, toen een speler van de gasten uit het veld gestuurd was, drukte Be Quick aan. Doelman Bremer van de gasten gaf in die fase echter geen krimp. De zege van de gasten was over negentig minuten overigens terecht.

Rijperkerk deelde de punten met Stiens: 1-1. Al na drie minuten keek Rijperkerk tegen een 1-0 achterstand aan. Rijperkerk bleek echter niet uit het veld geslagen en was zeker niet minder dan Stiens. Zeker in het tweede bedrijf niet. In de 65e minuut leverde dat de gelijkmaker op. Meyer schoot toen in de korte hoek raak: 1-1 Mark Hendriks had Rijperkerk daarna de drie punten moeten schenken maar faalde, waardoor het bij 1-1 bleef.

Het duel tussen Hardegarijp en Zwaagwesteinde eindigde zoals het begon: 0-0. Met name Hardegarijp was niet blij met dat resultaat en kreeg voldoende kansen om de wedstrijd te winnen. De doelman van de gasten – Johan Jan Kleefstra- bleek echter niet te passeren. Dennis Oegema leek een aantal keren de winnende op de voet en het hoofd te hebben, het zat de thuisclub bepaald niet mee: 0-0.

Kootstertille verloor op eigen veld met 1-0 van FC Birdaard. De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. De eerste helft waren de gasten wat beter, Kootstertille beet na de thee wat meer van zich af. Net toen iedereen zich met een gelijkspel leek te verzoenen, sloegen de gasten echter keihard toe. Jan Pieter Reitsma knikte toen een vrije tap tegen de touwen. Dat deed hij in blessuretijd, waardoor Kootstertille geen kans meer kreeg om de zaken weer recht te trekken.

Kollum verpletterde ONT: 6-1. Bijzonder, want Kollum moest na twintig minuten met tien man verder toen Wiebe de Vries een doorgebroken speler neerhaalde en de rode kaart kreeg. Het deerde Kollum niet, want ook met een man minder was het heer en meester. De doelpunten kwamen op naam van uitblinker Pijnacker (3), Van Marrum (2) en Bos.

Het duel tussen Anjum en GSVV eindigde in een 1-1 remise. Deze uitslag was terecht, want beide ploegen bleken goed aan elkaar gewaagd en kregen beide kansen op de zege. Wiebe Wessel Bos zette Anjum al snel op een 1-0 voorsprong, die latere echter teniet gedaan werd door Lammert Jan Brandsma, die vanaf de strafschopstip scoorde: 1-1. Bijzonder: ondanks de erbarmelijke omstandigheden keken liefst 120 mensen naar de wedstrijd.

Het duel tussen Minnersga en Berlikum eindigde ook al in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen lieten onder erbarmelijke omstandigheden matig voetbal zien. De thuisclub was aanvankelijk beter en opende via Sjouke Veenstra dan ook de score: 1-0. Niet veel later maakte goaltjesdief Bas van der Baan zijn faam echter waar en stond het weer gelijk: 1-1. Met name in de tweede helft bleken beide ploegen vervolgens niet bij machte om nog iets aan de stand te veranderen.