Knap punt Trynwalden, GSVV verliest van Ropta Boys

Nieuws

Zaterdagvoetbal

REGIO – Toch nog onverwacht werd afgelopen zaterdag een herstart gemaakt met het amateurvoetbal. De velden bleken de sneeuw en vorst redelijk goed doorstaan te hebben. VC Trynwalden begon goed aan de terugronde, door in Groningen knap met 1-0 gelijk te spelen tegen het hoog ingeschatte Oranje Nassau. GSVV moest haar meerdere erkennen in Ropta Boys en BCV liet zich op eigen veld verrassen door Waterpoort Boys.

Trynwalden had het in de eerste helft moeilijk tegen Oranje Nassau. De gastheren kregen voor de rust zeker vier opgelegde kansen om de score te openen. Zoals zo vaak in de voetballerij viel de goal echter aan de andere kant. Dijkstra zette de gasten tegen de verhouding in op 0-1. Na de thee had Trynwalden het wat gemakkelijker. ON grossierde in balverlies en was minder gevaarlijk dan in het eerste bedrijf. Toch viel de gelijkmaker. Een klutssituatie belandde via een speler van Trynwalden in het doel: 1-1. Bij die stand bleef het in Groningen. Geen gek begin van de tweede seizoenshelft voor de fusieclub.

BCV verloor op eigen veld met 2-1 van Waterpoort Boys. De gasten – de eerste helft wat beter- openden tien minuten voor de thee de score via Robert Jansen. Na een openingsoffensief na de rust kwamen de gasten weer beter in de wedstrijd en via Herre van der Velde werd het toch wel verdiend 0-2. Roelof Koops – een van richting veranderd schot- gaf BCV daarna weer wat hoop. Een slotoffensief leverde de ploeg uit Bergum behalve een schot op de lat echter niets op.

Be Quick Dokkum won op eigen veld met het kleinst mogelijke verschil van Zwaagwesteinde: 1-0. De beslissing viel pas in de allerlaatste minuut. Toen kopte Gert Jan Koopmans de 1-0 binnen, na weifelend optreden van doelman Kleefstra. De zege van de thuisclub was wat gelukkig maar zeker niet onverdiend, al moet gezegd worden dat de gasten een half elftal aan basisspelers misten. Bijzonder: scheidsrechter Mesbah gaf de thuisclub in de tweede helft een strafschop wegens hands, maar trok zijn beslissing na overleg met de grensrechter van Zwaagwesteinde (!) weer in.

Hardegarijp kwam in en tegen Minnertsga niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Hardegarijp was met name in de eerste helft de bovenliggende partij. Het was in die fase aan vooral Minnertsga doelman Jorn Helder te danken dat er niet gescoord werd. Daardoor gingen beide partijen rusten met een dubbelblanke tussenstand. In het tweede bedrijf zette Rachid Boufennara de gasten op 0-1. Twee minuten later was het echter alweer gelijk. Ralph Wietses leek Hardegarijp daarna alsnog de drie punten te bezorgen. Niets was echter minder waar, want via Ruurd de Vries werd het kort voor tijd toch nog 2-2. In de dying seconds raakte Hardegarijp nog de paal.

Ook Kollum begon prima aan de tweede seizoenshelft door met 3-2 te winnen van Grijpskerk. Lang leek het de verkeerde kant op te gaan, want de hardwerkende gasten stonden lang met 2-1 voor. Kollum rechtte echter de rug en won op karakter – voor honderd toeschouwers- alsnog. Door de belangrijke zege is Kollum Grijpskerk gepasseerd op de ranglijst.

GSVV bleek op eigen veld niet opgewassen tegen Ropta Boys: 0-4. En dat terwijl beide partijen voor de rust niet tot scoren wisten te komen. Beide partijen verschenen overigens gehavend aan het duel, waardoor er van echt hoogstaand voetbal op een belabberde grasmat (?) geen sprake was. De doelpunten vielen dus pas na de thee. Tjidsger Braaksma zorgde voor de 0-1. Daarna had Ykema dé kans op de gelijkmaker, maar hij faalde. Weer Braaksma besliste de wedstrijd vervolgens: 0-2. Gert Linthof en Mark Meijers bepaalden de eindstand op 0-4.

WTOC kwam op eigen veld, ondanks naar omstandigheden aardig veldspel, niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen AVC.

Oostergo verloor de thuiswedstrijd met 3-0 van Dokkum. Oostergo kon niet beschikken over Jaap Zijlstra en Halbe Mossel. De gasten begonnen sterk aan het duel. Na tien minuten was het namelijk al 0-2. Pal voor rust kreeg de thuisclub dé kans op de aansluitingstreffer. Martijn Jolink miste echter de terecht toegekende strafschop. Na de thee zakte het spelpeil met de minuut. Pas een kwartier voor het einde van de wedstrijd ging de wedstrijd definitief in het slot: 0-3. Daarna zochten de meeste mensen, gelijk hadden ze, meteen de warme kachel op.

VVT tenslotte, begon uitstekend aan de tweede seizoenshelft. Onder erbarmelijke omstandigheden trok de ploeg van trainer Onno van Dijk met 2-1 aan het langste eind. De zege voor Van Dijk c.s. was overigens verdiend.