FC Grootegast winnaar Allert Pol-toernooi

GERKESKLOOSTER – Onlangs zijn de finalerondes gespeeld van het Allert Pol 5×5 toernooi op sportpark ’t Kleaster, de thuishaven van GSVV.

Na twee avonden vol met wedstrijden voor de voorronden, bleven er uiteindelijk acht van de twintig teams over op de finaleavond: VV Buitenpost, GSVV, VV Zwaagwesteinde, VV Kollum, VIOD, VV Surhuisterveen, FC Grootegast en SC Twijzel. Op deze spannende, sportieve en gezellige avond toonde FC Grootegast zich als de sterkste van allemaal.

Het beloofde dan ook een spectaculaire avond te worden. Deze eerste ronde werd overleefd door VV Zwaagwesteinde, SC Twijzel, FC Grootegast en VV Buitenpost. De titelverdediger van vorig jaar, vv Kollum werd in deze ronde al uitgeschakeld door het sterk spelende FC Grootegast. Kanshebber voor de titel vv Buitenpost schakelde GSVV zonder al te veel problemen uit en plaatste zich zo voor de halve finale. Al deze wedstrijden werden gespeeld onder prima weersomstandigheden.

In de halve finale wist FC Grootegast gemakkelijk vv Buitenpost aan de kant te zetten met een uitslag van maar liefst 1-5. De andere halve finale was een strijd tussen SC Twijzel en vv Zwaagwesteinde en deze was beduidend een stuk spannender. Waar iedereen al dacht aan shoot-outs met een stand van 3-3 was het uiteindelijk toch SC Twijzel die in de slotfase van deze wedstrijd met een vlammend schot de wedstrijd naar zich toe trok. Zo mochten ze voor het tweede op een volgende jaar aantreden in de finale, nu dus tegen FC Grootegast.

Ook de finale werd een zeer spannende strijd, FC Grootegast had het moeilijk met het compact spelende SC Twijzel en uiteindelijk met een 2-2 stand moesten shoot-outs de beslissing brengen. Hierin toonde FC Grootegast zich de sterkste en mocht zich daarom kronen tot winnaar van het Allert Pol toernooi 2016.

Aan het einde werden toernooiwinnaar FC Grootegast en de andere prijswinnaars toegesproken door de organisatie en beloond met schitterende prijzen ter waarde van 1000 euro, beschikbaar gesteld door Allert Pol Fysiotherapie. Voor alle uitslagen en eindstanden kunt u terecht op www.allertpol.nl en www.gsvv.nl.