Niekerk alleen aan kop na winst op OKVC; Buitenpost verliest in slotfase van Flevo Boys

Voetbaloverzicht

STREEK – Buitenpost verloor in Emmeloord met 2-1 van Flevo Boys. De wedstrijd leek af te steven op een 1-1 gelijkspel, maar kort voor tijd scoorde Flevo Boys toch nog de winnende treffer. Een sneu verlies voor het team van Willem Brouwer, die van mening was dat zijn ploeg ten koste van alles de 1-1 over de streep had kunnen en moeten trekken.

Zuidhorn boekte in de uitwedstrijd tegen FC Wolvega de eerste overwinning van het seizoen. Nadat Wolvega de score had geopend, trok Jaap Jacobs de stand weer recht door de bal fraai in de kruising te schieten. Wolvega nam meteen daarna opnieuw de leiding. Kort voor rust bracht Thijs Zwarteveen via een rake trap zijn ploeg weer langszij. Nadat in de tweede helft een goal van opnieuw Zwarteveen wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd, scoorde Ruben Buursema alsnog de 2-3 en kroonde zich daarmee tot matchwinnaar.

’t Fean ’58 speelde uit tegen Kollum een ongelukkige wedstrijd. Het zat de Feansters in deze wedstrijd bepaald niet mee. Ondanks een overwicht met name in de eerste helft, werd het net geen enkele keer gevonden. Kollum had het geluk wel aan haar zijde en wist drie keer te scoren, waarmee de eerste nederlaag van ’t Fean een feit werd. Komende zaterdag wacht in Surhuisterveen een cruciaal duel tegen VEV ’67, dat twee punten minder heeft vergaard.

Fc. Grootegast speeldein eigen huis een goede wedstrijd tegen het hooggeplaatste Rijperkerk. Na een vroege 0-1 had de gelijkmaker zeker kunnen vallen, aldus trainer Johannes Veenema, die zijn jonge ploeg met strijd en passie zag spelen. Vanuit de omschakeling wist Rijperkerk, dat over veel individuele kwaliteit beschikt, laat in de wedstrijd de score te verdubbelen en zo de wedstrijd met 0-2 te winnen.

Aduard 2000
leed een 2-4 nederlaag tegen FC Zuidlaren. Een verslag van deze wedstrijd staat elders in deze krant.

Grijpskerk speelde thuis tegen Helpman en won na een gelijk opgaande wedstrijd in de eerste helft uiteindelijk overtuigend met 3-0. Joost Schoenmaker scoorde na de rust twee keer en de derde goal werd gemaakt door Jorin de Boer. Trainer Rinie Jurna toonde zich tevreden over het spel van zijn jonge en leergierige ploeg en hoopt de positieve lijn door te trekken. Grijpskerk klom door de tweede opeenvolgende overwinning naar een gedeelde zesde plaats op de ranglijst.

De thuiswedstrijdvan Opende tegen Oostergo vond geen doorgang.

GSVV ging thuis pijnlijk onderuit tegen FC Birdaard. Met nog ruim twintig minuten op de klok kwam GSVV via Marco Kooistra op een 1-0 voorsprong. De gelijkmaker door FC Birdaard werd in de slotfase gevolgd door een eigen doelpunt van GSVV, waarmee de vierde nederlaag op rij een feit werd.

Niekerk speelde thuis tegen OKVC, dat verrassend goed tegenstand bood. OKVC kwam via het handelsmerk (vrije trap in de kruising) van routinier Jasper Ludema al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en miste daarna een levensgrote kans op de 0-2. Ger Ausma scoorde kort voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft maakte Brian Wiersma het verschil, door als invaller eerst zijn club aan de 2-1 te helpen en daarna de assist te leveren voor nog twee goals en daarmee een 4-1overwinning.

Surhuisterveen
speelde op eigen terrein eeninhaalwedstrijd tegen titelkandidaat Noordbergum, dat na twee nederlagen gebrand was op een goed resultaat. Surhuisterveen kon geen echte vuist maken en moest vrij machteloos toezien, hoe de bezoekers een verdiende 0-3 overwinning boekten.

Ezinge verloor na een 0-1 voorsprong bij rust in Zeerijp uiteindelijk met 4-1van De Fivel. Met 6 uit 6 staan de Ezingers keurig in de middenmoot. Komende zaterdag komt GEO, dat twee punten minder heeft vergaard, op bezoek in Feerwerd. Een mooie gelegenheid om de sprong naar de subtop te maken.