Opening van Zadenbibliotheken in Zuidhorn

donderdag 28 maart 2024 8:00

WESTERKWARTIER – De bibliotheken van Leek, Zuidhorn, Grootegast en Marum starten vanaf eind maart 2024 met een Zadenbibliotheek en daar hebben ze hulp bij nodig. Voor het bijhouden van de Zadenbieb in Leek, Zuidhorn en Grootegast zijn zij op zoek naar vrijwilligers. Denk hierbij aan het bijhouden van de voorraad, het vullen van zadenzakjes, zaden schoonmaken en het op orde houden van de zadenkast. 

Een Zadenbibliotheek is een kast met een groeiende collectie aan zaden van groenten, kruiden en bloemen. De zaden kunnen (net als een boek) geleend worden en mee naar huis genomen worden. De zaadjes kunnen dan thuis gezaaid worden in een pot, perk of moestuin. Heeft de plant zaden gemaakt? Dan kunnen deze teruggebracht worden. Zo kunnen ze weer bij de collectie van de Zadenbibliotheek.

Voor dit project zijn vrijwilligers nodig. Heb je een beetje groene handen, zit je bij een moestuinvereniging of lijkt het je gewoon leuk om mee te helpen voor maximaal 2 uur per week? Neem dan contact op met Danielle en Agnes via zadenbiebwk@biblionetgroningen.nl

De openingen van de Zadenbibliotheken staan gepland op 27 maart in Leek, 28 maart in Zuidhorn, 4 april in Marum en 10 april in Grootegast.