Afbeelding
Foto:

De Trochsetters op de planken met Bertus & Brochje

zaterdag 17 februari 19:30 - 23:00

SURHUISTERVEEN – Al sinds september 2023 zijn de spelers van toneelvereniging ‘’De Trochsetters’’ druk bezig met het repeteren van het stuk Bertus & Brochje. Het stuk is geschreven door Otto Adema en in het Fries vertaald door Jikkemien van der Wal – ten Heuvel. De regie is dit jaar in handen van Wieke Veenstra.
Het stuk gaat over Bertus, vrijgezel, woont op zichzelf. Zijn woonkamer raakt zo langzamerhand steeds voller met allerhande rotzooi wat ooit nog van pas kan komen.Zijn beste maat Rein meent dat hij de boel wat in de gaten moet houden maar of Bertus hierop zit te wachten? Als buurvrouw Maria die getrouwd is met Magdalena de gemeente inlicht over de rotzooi bij Bertus, sturen zij een maatschappelijk werkster die moet gaan proberen de boel bij Bertus weer wat op orde te krijgen. Als Saakje, de zus van Bertus, na 10 jaar vanuit Duitsland op bezoek komt met haar man Nelis wordt Bertus zijn rust gruwelijk verstoord.
Dit is allemaal te zien tijdens de uitvoeringen op de zaterdagen 3, 10 en 17 februari. Aanvang van deze voorstellingen is 20.00 uur. Alle voorstellingen vinden plaats in de zaal van ‘’Brasserie Kolkzicht’’ te Surhuisterveen. De kaartverkoop start half januari bij Primera en lectuurshop Schippers in Surhuisterveen.